Ерасмус+ „Youth Entrepreneurship in Rural Areas“ (Астуриас – Шпанија)

Седам магичних дана које смо провели у регији Астуриас окружени природом и нестварним
погледима, остаће нам заувек у сећању не само по природи у којој смо уживали већ и данима
које смо тамо провели са дивним људима и занимљивим радионицама. Сваки дан је био занимљиви испуњен неким новим сазнањима.


Први дан је био резервисан за упознавање и опуштену, пријатељску атмосферу. Поделили смо се у тимове и одрадили различите задатке које су нам координатори задали. Поподне је било резервисано за лагани хајк са кога се пружао предиван поглед на околне планинске врхове. Другог дана смо кренули са радионицом у којој смо причали шта је био наш највећи успех, како смо се осећали тада и које смо препреке морали да превазиђемо да би дошли до крајњег циља, након тога смо кренули у размишљање шта би био наш идеални бизнис пројекат.

Већ наредни дан смо излагали проблеме у својим земљама са којима се можемо суочити приликом покретања неког приватног бизниса, након чега смо са осталим учесницима долазили до решења. Четврти дан је био резервисан за опуштање и нека нова искуства, отишли смо на реку Селла одакле смо кренули већина нас по први пут у вожњу кајаком, након тога смо остатак дана провели на плажи играјући рагби и одбојку, савршен дан за додатно зближавање и излазак из зоне комфора. Следећег дана смо наставили са писањем наших бизнис пројеката и имали смо прилику да слушамо о свим препрекама и чарима покретања сопственог бизниса од двоје предузетника који живе у околини Астуриаса, били су дивни и страствени док су причали о пословима којим се баве и са пуно стрпљења и саосећања су одговарали на сва наша питања.

Задњи дан размене смо од јутра били распоређени у тимове и имали смо задатак да снимимо кратак филм о Ерасмус-у или нашем пројекту, који је на крају вечери био приказан и најбољи филмови су добили награде.

Јутро, чекамо аутобус, растанци од људи који су нам тако брзо прирасли срцу и незаборавне
успомене које ће са нама остати заувек.