“Get active locally – Добробит животиња” у Белорусији

Раубицхи, Минск, (Белорусија) (27.08. – 03.09.2018)
Земље учеснице: Белорусија, Велика Британија, Летонија, Литванија, Украјина, Италија, Македонија и Србија

Тројица волонтера нашег удружења учествовало је на тренингу у оквиру тренинг центра Националне банке Белорусије у селу (Раубицхи – Минск).

Тренинг је имао за циљ ангажовање младих на локалном нивоу по питању заштите животиња, махом луталица којима је потребно удомљавање и заштита у азилима. Предавачи из Велике Британије су излагали занимљиве теме и статистичке податке из ове области а затим би учесници било у националним или мешаним групама презентовали своја запажања, искуства и евентуалне мере кроз планиране активности. Рад у националним групама је тако имао за циљ колективно сабирање искустава те земље и давање на увид другима, а у мешаним групама проналажење сличности и разлика између више земаља и доношење заједничког решења у виду будуће сарадње.

Занимљиве радионице су биле “Fundraising”, прављење догађаја који има за циљ прикупљање финансијских средстава за потребе животиња луталица на локалном нивоу, затим смишљање Ерасмус+ пројекта који би спојио еколошке теме нашег удружења и теме удружења добробити животиња из других земаља са којима смо учествовали на тренингу.
Као и увек, свака група је имала прилику да прикаже занимљивости из своје земље на Интеркултурним вечерима и да се добро забави. Поред тога свако удружење је одржало презентацију о својим досадашњим активностима и на тај начин информисало друге учеснике и покушало да их анимира за евентуалну сарадњу.

BestMixer.io

Такође нам је кроз туристички обилазак пружена могућност да се упознамо се лепотама Минска, града који је опстајао кроз многе векове и сачувао своје огромне грађевине, тргове, улице и споменике у најбољем издању.