Кампери на омладинској размени у Немачкој 2016.

 Група од 10 наших волонтера боравила је у Немачкој у периоду од 30. априла до 9. маја поводом семинара „Методе едукације деце и младих о важности заштите животне средине“. Наш домаћин била је организација „JANUN e. V. Region Hannover“.
         Делегација из Србије је извесно време провела у Ханноверу, упознајући се са културно-историјским споменицима града на северу Немачке и послушала презентацију о стању животне средине у Доњој Саксонији у канцеларији „Агенде 21“.
       Током заједничког боравка на острву Нојверк, волонтери из Србије и Немачке имали су прилике да размене искуства кроз разне радионице о заштити животне средине и радионицама које се тичу рада са младима.
     Поред невероватног искуства километарског ходања по морском дну и упознавањем са флором и фауном овог дела европе, на острву је група наших волонтера организовала „Српско вече“, на дан када наш град Крагујевац прославља Ђурђевдан.Током српске вечери на столу су послужени специјалитети из Шумадије, а поред добре хране и пића, упознали са историјом и културом Србије. (још фотографија)