Едукација у ОШ ‘Милутин и Драгиња Тодоровић’

 Наше уружење је започело реализацију првог дела активности у оквиру пројекта „Еко едукација на селу“. Наиме, представници удружења су еко радионицама о важности рециклаже и раздвајању отпада, са посебним акцентом на проблем правилног одлагања старих батерија, које могу да направе немерљиву штету животној средини. Дргугари из основне школе ‘Милутин и Драгиња тодоровић’ су први успешни учесници овог изузетно значајног пројекта.

 

– Морамо признати да нас је изненадило знање које млади другари поседују о опасностима које нам „модерно доба“ – цивилизован човек доноси.
Оно што је такође важно поменути је да волонтери удружења Eko fun камп све досадашње активности раде потпуно волонтерски, тј. први део пројекта је апсолутна воља групе младих људи са неколико факултета Крагујевачког универзитета, која је ове године постала лидер по броју активности и броју учесника истих. То доказује неколико ствари: може се и без новца, може се и без локалне самоуправе, може се! Ентузијазам не траје довека, али радимо на томе да увек будемо окружени људима који ће несебично ставити своје знање и умеће на располагање најмлађим другарима, сјајним идејама и своје слободно време трошити на подизању еколошке свести наших најмлађих и оних других… Свака помоћ нам добро дође, пошто смо пионири у овом подухвату.

Покушаћемо да у наредном периоду придобијемо подршку свих релевантних институција и помогну нам да овакав облик активности/едукације буде нормална појава како у Крагујевцу тако и шире. Али, то је тема за неку другу причу, ми идемо даље! 🙂

Још фотографија на линку