fbpx
Крагујевац:Радоја Домановића 12
:eko.fun.kamperi@gmail.com

Размена у Литванији

Размена у Литванији

Место: Мажеикиаи, Литванија (05.09-12.09.2019.)
Земље учеснице: Литванија, Шведска, Летонија, Грузија, Јордан и Србија.

Овог месеца, наше удружење на пројекту у Литванији је представило шесторо волонтера и учествовало на радионицама које су за тему имале социјално предузетништво. Наиме, социјални предузетништво је врста бизниса који нема за приоритет материјалну корист појединаца већ је фокус на социјалној добробити, тј. покрећемо посао и помажемо људима и животној средини фокусирајући се на актуелне проблеме. С обзиром да су еколошки проблеми наша преокупација, групи наших волонтера су радионице на пројекту доста помогле и биле занимљиве.

Наша група из Србије је била задужена за уводни део и презентацију о социјалном бизнису уопште, о његовим карактеристикама, предностима, да би након тога уследила подела у мешвитим интернационалним групама које су за циљ имале спремање финалне презентације о сопственом бизнису. Свака група је до краја пројекта радила на разрађивању својих бизнис идеја које би помогле друштву. Организатори су доста помогли да кроз форму Kанвас-а разрадимо своје идеје. Наравно, уз напоран рад је увек било времена за игрице како у природи тако и на затвореном.

Размена у Литванији

Једна од занимљивих је била игра кроз коју смо упознали град Мажеикиаи решавајући занимљиве задатке које су нам организатори припремили. Вечери су биле резервисане за интернационалне презентације, што је била добра прилика да свака земља прикаже себе и своју културу у најбољем светлу. Посебно се свим волонтерима свидела екскурзија до града на Балтику, Паланга, па смо тако имали прилику да шетамо обалом мора и упознамо културне знаменитости овог прелепог места.
Уз врло темељна објашњења од стране организатвора о томе како идеју о социјалном бизнису представити потенцијалним инвеститорима, свака интернационална група успешно успева да представи своју замисао пред фиктивном комисијом на финалној презентацији. Уз Ерасмус+ сертификате сви појединци су након пројекта спремни да кроз практичне идеје помогну у својој заједници и покрену посао.

Лидер групе: Жељко Стевановић

Размена у Литванији

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content