fbpx

Пројекат – “Органске баште у школама” (ВИДЕО)

      Заједно са још 15 удружења међу којима је и наше 2. јуна 2016 године, потписани су уговори о финансирању пројеката које подржава локална самоуправа (град Крагујевац). Нашем удружењу су одобрене средства за финансирање пројекта “Органске баште у школама”.

План је да пројекат крене са реализацијом од 10. септембра и обухватаће неколико група из сваке заинтересоване школе понаособ. Идеја је да школе у граду Крагујевцу и околини узму учешће у пројекту, док се евентуално проширење пројекта очекује у октобру или наредне године (јануар – фебруар). Идеја је да поред домаћих партнера и локане самоуправе, учешће у пројекту узму и наши партнери из неколико европских земаља, као и да се школе из Србије у блиској будућности повежу са школама из Белорусије и Немачке и на тај начин размењују идеје, искуства и остваре сарадњу која ће се развијати и додатно јачати временом.

Пројекат има за циљ да едукује децу и младе, приближи деци природу и обрнуто, да покаже и прикаже разне могућности и начине узгајања здраве хране. Пројекат “Органске баште у школама” није само рад на узгајању повртарских култура, већ и уношење новина у наставни програм најмлађих, учешћем у пројекту деца неће само научити како се сади кромпир и окопава паприка, идеја је да се деца слободно друже и креативно употребе слободно време, као и да примене стечена сазнања у блиској или далекој будућности.
Жеља пројектног тима јесте да помогне малим другарима и да науче животне лекције кроз игру и дружење:
* да  помажу једни другима

* да раде у тиму

* да игре на “паметним” уређајима замене за игре у башти

* да испрате процес узгајања хране и схвате колико је тај процес тежак и дуг и колико је важно да својим активностима смањимо негативан утицај на природна добра

Jednim klikom pratite naš rad. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *