fbpx
Kragujevac:Radoja Domanovića 12
:eko.fun.kamperi@gmail.com

Omladinska razmena u Nemačkoj

Mesto: Eko selo Sieben Linden, Nemačka

Zemlje učesnice: Nemačka, Turska, Belorusija i Srbija.

Krajem leta, osam volontera iz naše organizacije učestvovalo je u projektu pod nazivom “Sustainable Lifestyle and Non-formal Education”, održan u Eko Selu u Nemačkoj. Učesnici su se upoznali sa različitim ekološkim projektima i okvirnim uslovima koji omogućavaju održivi način života.

G rupa iz Srbije je prvi deo svog projekta provela sa ostalim učesnicima u Hanoveru radi upoznavanja i druženja. Nakon odlaska u Eko selo, započete su radionice u kojima su učesnici međusobno podelili svoja znanja i iskustva u polju održivog razvoja.

Inspirisani idejama drugih učesnika tokom trajanja projekta, zemlje učesnice učestvovale su u razvijanju igre simulacije pod nazivom Sustainable Lifestyle. Cilj je da se po povratku u zemlju, ova igrica održi u osnovnim školama širom Srbije.

T okom večeri, naši volonteri dobili su priliku da zavire u kulturu i tradiciju drugih zemalja, kao i da predstave svoju. Osim internacionalnih večeri koje su protekle uz smeh i muziku, organizovane su i ekskurzije tokom kojih su nastale pojedine anegdote koje će volonteri dugo pamtiti.

Ovaj projekat održan je u Eko Selu, gde su naši volonteri imali priliku da kampuju, upoznaju se sa lokalnim stanovništvom kao i da vide na koji način održivi razvoj u potpunosti funkcioniše. Kroz razgovor sa žiteljima sela dobili su više informacija o održivosti ovog sela, i o samom konceptu eko sela kao održive zajednice.

Fotografije na (LINKU)

Kreirala: Angelina Ninković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content