fbpx
Крагујевац:Радоја Домановића 12
:eko.fun.kamperi@gmail.com

Омладинска размена у Немачкој

Место: Еко село Sieben Linden, Немачка

Земље учеснице: Немачка, Турска, Белорусија и Србија.

Крајем лета, осам волонтера из наше организације учествовало је у пројекту под називом “Sustainable Lifestyle and Non-formal Education”, одржан у Еко Селу у Немачкој. Учесници су се упознали са различитим еколошким пројектима и оквирним условима који омогућавају одрживи начин живота.

Г рупа из Србије је први део свог пројекта провела са осталим учесницима у Хановеру ради упознавања и дружења. Након одласка у Еко село, започете су радионице у којима су учесници међусобно поделили своја знања и искуства у пољу одрживог развоја.

Инспирисани идејама других учесника током трајања пројекта, земље учеснице учествовале су у развијању игре симулације под називом Sustainable Lifestyle. Циљ је да се по повратку у земљу, ова игрица одржи у основним школама широм Србије.

Т оком вечери, наши волонтери добили су прилику да завире у културу и традицију других земаља, као и да представе своју. Осим интернационалних вечери које су протекле уз смех и музику, организоване су и екскурзије током којих су настале поједине анегдоте које ће волонтери дуго памтити.

Овај пројекат одржан је у Еко Селу, где су наши волонтери имали прилику да кампују, упознају се са локалним становништвом као и да виде на који начин одрживи развој у потпуности функционише. Кроз разговор са житељима села добили су више информација о одрживости овог села, и о самом концепту еко села као одрживе заједнице.

Фотографије на (ЛИНКУ)

Креиралa: Ангелина Нинковић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content