fbpx

Климатске промене у свету и код нас

Еколошко удружење фанова кампова из Крагујевца у овом тренутку има неколико пројекта на којима ради са децом из основних и средњих школа у општини града Крагујевца, као и студентима нашег универзитета. Тренутно се одвија и посебна еколошка активност/радионица, где су поред Србије (Крагујевца) укључене још и Немачка, Малави и Гренланд. Први пут смо у нашем граду угостли предаваче из горе наведених земаља.

Главни циљ овог пројекта јесте подизање свести о климатским променама које се дешавају не само у нашој земљи већ свуда у свету. Гости предавачи су из делова света (Гренланд и Малави) који су посебно погођени климатским променама на глобалном нивоу.

Предавања на ову тему морају бити чешћа са снажним порукама, како би се свест становништва додатно подигла, а посебно код младих. С тим у вези, удружења „JANUN e.V.“ (Немачка), „ЦЕООР“ и „Еколошко удружење фанова кампова“ из Крагујевца, организују пројекте, презентације и радионице како би се становништво додатно информисало на ову тему. Сви они који су присуствовали презентацијама имају прилику да учествују у „еко наградној игри“ коју ћемо организовати само на територији града Крагујевца и Горњег Милановца.

Наградна игра

Награде:

  1. место – 11.000 динара + књига и мајица 
  2. место – 7.000 динара + књига и мајица
  3. место – 4.000 динара + књига и мајица

Jednim klikom pratite naš rad. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *