fbpx
Menu
Крагујевац:Радоја Домановића 12
:eko.fun.kamperi@gmail.com

“Plant for the Planet” академија 16.12.2017 – Крагујевац


 У суботу, 16. децембра, организовали смо велику активност “Plant for the Planet”. Србија је 58. земља на свету која је организовала овакву академију, а у готово истом тренутку она се десила и у Немачкој.

"Plant for the Planet" академија 16.12.2017 - Крагујевац
Академија је организована у три сегмента:
– радионице у школи
– садња у Ботаничкој башти
– и подела сертификата и презентација целодневних активности од стране деце
 У академији је учествовало више од 60 ученика који су имали исте мајице са логом покрета “Plant for the Planet”.
"Plant for the Planet" академија 16.12.2017 - Крагујевац
Исте игре и радионице играла су сва деца широм света коа су учествовала у овој активности. Игре су децу подстакле да размишљају о неравномерно распоређеном богатству, о насељености на континентима у процентима и о глобалном загађењу наше планете. Деца су остављала идеје на папирићима и порукама мотивисати своје вршњаке, родитеље и учитеље како да се укључе у садњу и очување животне средине.


 Активности у школи “Милутин и Драгиња Тодоровић” употпуниле су тимске игре, а на самој завршници академије на Природно-математиком факултету, деца су родитељима и учитељима пренела искуства о најинтересантнијим стварима и ономе што су научили у току дана. На крају програма учесници академије су добили и сертификате. Најбитније је да су уживали на чистом ваздуху садећи нова стабла у Ботаничкој башти нашег града, мислећи о томе како ће за пар година уживати у хладу испод дрвета које су засадили.
                                 Фотографије на линку.
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *